Doktora Programları
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi (Ph.D)
Öğrenim > Doktora Programları > > Programlar > Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi (Ph.D)

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi (Ph.D)

KKTC üniversitelerinin öğretim elemanı ihtiyacının karşılanmasında, alanda genellikle Türkiye üniversitelerine bağımlı bir durum doğduğu için, zorluklarla karşılaşılmaktadır. Bu zorlukların aşılabilmesi, büyük ölçüde, KKTC üniversitelerinin kendi elemanını yetiştirmesiyle mümkün olabilir.

Girne Amerikan Üniversitesi’nde yürütülmekte olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği  Doktora programı bu alanda gereksinim duyulan akademisyen ve uzmanların yetiştirilmesinde önemli bir işlevi yerine getirecektir. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği  temel amacı,  alanda uzmanlaşmak isteyen araştırmacı ve akademisyenlerin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Türk dili ve edebiyatının akademik bir bakışla araştırılması yoluyla, edebiyat öğretiminin kalitesini yükseltmek, çağdaş eğitim yöntemlerinin akademik ortamda daha çok ve daha etkili kullanılmasına zemin hazırlamak da programın diğer amaçları olarak belirlenebilir.