Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Öğrenim > Lisans Eğitimi > İşletme Fakültesi > Programlar > Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
İşletme Fakültesi
1(Hazırlık)+4
Başlangıç Tarihi
YÖK, YÖDAK
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Websitesini Ziyaret Et

Tercihim Siyaset ve Kamu

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümümüzün vizyonu, etik ve evrensel değerlere sahip, toplumsal sorunları Siyaset Bilimi çerçevesinde çözme yeteneğine sahip, öz  güveni, örgütleme becerisi olan, İngilizce diline hakim, Siyaset Bilimciler yetiştirmek; mezuniyet sonrasında ülke ve dünya ortamında çalışabilecek kalitede bir eğitim ve öğretim vermektir.

Bölümümüz; tüm devlet daireleri, bankalar, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri, araştırma kurumları, siyasi partiler ve medya kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, araştırma merkezleri ve büyük özel şirketler için iş ve kariyer olanakları sağlamaktadır.

Mezunlarımız birçok farklı sektörde faal profesyonel yaşamlarına başarıyla devam etmektedirler.

Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde geçirdiğim 4 yıl, bana çok şey katmıştır. Aydınlanma felsefesi doğrultusunda öğrenme ve tecrübe edinme yetilerim burada fazlasıyla gelişmiş ve beni hayata hazır bir kişi haline getirmiştir. Bu nedenle GAÜ Pols bölümünü ve hocalarımı asla unutmayacağım.

Erkin Yurdakul

Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde geçen yıllarımın ne kadar verimli ve önemli olduğunu mezuniyetimin ardından daha iyi anladım. Burası beni hayata hazır ve donanımlı bir profesyonel haline getirdiği gibi, hayatta karşılaşacağım zorluklara yönelik gerekli sertliği de kazanmamı sağladı. Bu yüzde GAÜ Pols mezunu olmanın ayrıcalığını daima yaşayacağım.

Mehmet Güldal

Bölümümüze gelen öğrenciler, güncel bilgiler ışığında ve dünya standartlarında en kaliteli eğitimi almakla kalmayıp, aynı zamanda küresel vizyonu olan bir üniversitede okumanın getirdiği avantajlarla dünyaya ve uluslararası rekabete açık yetişeceklerdir. Üniversitemizin özgür ve hoşgörülü ortamı onları diğer öğrencilerden farklı ve hatta üstün kılacaktır.