Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği
Öğrenim > Lisans Eğitimi > İşletme Fakültesi > Programlar > Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği
İşletme ve Ekonomi Fakültesi
1(Hazırlık)+4
Var
YÖK,YÖDAK
Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği Websitesini Ziyaret Et

Tercihim Havacılık Yönetimi

GAU Havacılık Yönetimi Programı havacılık sektörü ihtiyaçlarının çok boyutluluğu kapsamında havacılık yönetimi alan derslerinin yanısıra ekonomi ve işletme dersleri ile desteklenerek havacılık kuralları ile donanımlı elemanlar yetiştiren etkin bir havacılık programını 2005 yılından beri uygulamaktadır. Bu programın eğitim dili ingilizce olup 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayan GAU havacılık yüksekokulu bünyesinde de dört yıllık eğitim müfredatı ile 44 ders ve 132 krediden oluşmuştur. Programın amacı havacılık sektörüne rekabet ve emniyet farkındalığı yüksek, nitelikli insan gücünü uluslararası havacılık sektörünün hizmetine sunmaktır.

Mezunlarimizin  dort yillik Havacilik Yonetimi programini bitirmeleri dahilinde Asagida siralanan havacilik sektoru birimlerinde  calisma avantajina sahip olarak yurt ici ve yurtdisinda istihdam edilebileceklerdir.

Havayolları İşletmeleri

Hava Alanı İşletmeleri

Devlet/Özel Sektör Havacılık Yönetimi Alanları

Havacılık Endüstrisi

Havacılık Bakım Kuruluşları

Hava Trafik ve Hava Seyrüsefer Birimleri

Havacılık Eğitimi Kuruluşları

Lojistik Kurum ve Kuruluşlar

Sivil Havacılık yönetimi lisans programı öğrencilerin analitik düşünme, bilimsel yaklaşım, hassas karar alma ve etkili iletişim becerilerini geliştirmeleri için geniş bir bilgi tabanı sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Sivil Havacılık yönetimi, yönetim ve havacılık dersleri birleşiminden oluşan bir eğitim modeli sunmaktadır. Programın havacılık bileşenleri, öğrencileri havacılık alanındaki düzenlemeler, kurallar, bilimsel yaklaşımlar, ilkeler ve prosedürleri öğrenmelerini sağlarken; yönetim bileşenleri işletmecilik bilimini anlamaları ve havacılık yönetimi alanlarında etkin olarak uygulamalarını sağlar.

Bu amaç doğrultusunda lisans eğitiminde havayolu ve hava kargo operasyonları, havaalanı yönetimi, havacılık emniyeti yönetimi, havacılık hukuku konularında uzmanlaşmayı sağlayan temel havacılık yönetimi alan dersleri; finansal yönetim, risk yönetimi, işletme yönetimi gibi yönetsel dersler sunulmaktadır. Öğrenciler Sivil Havacılık Yönetimi lisans derecesiyle profesyonel kapasitelerinin güçlenmesini sağlayacak ve havacılığın farklı disiplinlerinde lider konumlarında rol üstlenmelerine yardım edecek zengin bir akademik bilgi birikimine sahip olacaklardır. Ayrıca, ülkemizinin sivil havacılık faliyetlerinin planlamlası ve geliştirilmesine katkı sunacak araştırma, geliştirme faliyetlerinde yeralmalarını olanak sağlayan akademik bilgi alt yapısına sahip olacaklardır. Sivil Havacılık Lisan programı eğitimiyle öğrencilerin profesyonel çalışma yaşamlarında, Havacılık sektöründe profesyonellerden beklenen; mesleki kurallara bağlılık, etik davranışlar, havacılık emniyeti için sürekli dikkat gibi davranış ve yaklaşımlara, Havacılıkta yönetimiyle ilgili spesifik kariyer alanlarına giriş ve terfide profesyonellerden beklenen bilgi ve mesleki becerilere, Havacılık sektörünün gelişen rolü ve gerçek sorunları tanımlama ve değerlendirme yetkinliklerine sahip olmaları amaçlanır.