Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Öğrenim > Lisans Eğitimi > Spor Yüksek Okulu > Programlar > Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Spor Yüksek Okulu
Hayır
YÖK,YÖDAK
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Websitesini Ziyaret Et

Tercihim B.E.S.Ö

Üniversitemiz Beden Eğitimi  ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimize uygulamaya dayalı eğitim ve gelişim olanakları sunarak onları meslek yaşamına hazırlamakta ve sektörün gereksinimi olan personel kaynağı olmayı  hedeflemektedir.

Uyguladığımız programda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği temel dersleri ve ilgili bölümün özel branş ve eğitim alan dersleri ile temelde eğitim için spor ve spor için eğitim anlayışı ile insanların spor yaşantısına rehber olmayı amaçlamaktadır.

Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü bitirenler "Öğretmen" olarak görev yaparlar. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri insanların  spor yaşantısına ne kadar yatkın olduğunu saptar. Bireyleri yetenekleri doğrultusunda gelişmelerine yönelik çalışmaları  ve  programları        belirleyerek sadece,  bedensel  ve  fiziksel alanda değil onları zihinsel ve duyuşsal alanlarda da gelişimleri için eğitirler.

Beden eğitimi ve spor öğretmenleri (spor eğitimcileri) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel eğitim kurum ve kuruluşlarında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda, üniversitelerde, Askeri ve Emniyet mensubu yetiştiren okullarda,spor eğitimi veren resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda ve spor kulüplerinde görev alabilirler.

*Ben GAÜ Beden Eğt ve Spor Öğretmenlik bölümüne başladım ve doğru bölümü seçtiğimi ilk seneden anladım.Kendimi bu bölümde çok mutlu hissediyorum.Lisede girdiğim  spor derslerinede heyecanlı ve zevkle takip ediyordum.Şimdi ise okuduğum bölüm  derslerim ile özellikle uygulamalar için daha güzel geliyor.Derslerimi iple çekiyorum.

*Üniversite yaşantısı bana çok şey kattı.hayatımı her anlamda çok değiştirdi.Bana kattığı yeni bilgiler ile insanlarla paylaştıklarım daha yükseldi.Ve özelikle kendime olan güvenim her anlamda çok arttı.

*Bölümümde öğretmenlerinden doğal olarak çok şey öğrendim.Hayatıma çok şey kattılar.Okulda yıllar geçtikçe arkadaşlarımla olan bağlarım daha güçlendi.yazılacak çok şey var ama kısacası üniversite hayatımı pozitif anlamda çok değiştirdi ve şimdi de iyiki bu bölümü seçmişim diyorum.

Üniversitemiz Beden Eğitimi  ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimize uygulamaya dayalı eğitim ve gelişim olanakları sunarak onları meslek yaşamına hazırlamakta ve sektörün gereksinimi olan personel kaynağı olmayı  hedeflemektedir.