Yüksek Lisans Programları
Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (MA)
Öğrenim > Yüksek Lisans Programları > > Programlar > Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (MA)
Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (MA) Websitesini Ziyaret Et

Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (MA)

Yüksek lisans programı, Beden Eğitimi ve Spor uzmanı yetiştirmek amacıyla bir müfredat yürütmektedir. Bu program,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve  Türkiye için önemli bir ihtiyaçtır. Program, lisansüstü zorunlu ve ilgili seçmeli dersler içermektedir. Zorunlu derslere ilave olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan seçmeli dersler, programa çok yönlü bir özellik katmıştır. Böylece, Beden Eğitimi ve Spor lisansüstü eğitimi, gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla beden eğitimi ve spor anabilim dalının konularını tanımlayarak daha ileri çözüm üretebilecektir.

Beden Eğitimi  ve Spor Öğretimi Yüksek Lisans  programı çağdaş sportif kurum ve organizasyonlar  ile toplumsal yaşamın önemli yanını oluşturan sportif aktivite ve organizasyonlar için bilimsel donanımlı eğitici, yönetici ve liderlerlik özelliklerine sahip olacak uzmanları yetiştirmektir. Sektörde öne çıkan ihtiyaçlar ve rekabet ortamı için iyi yetişmiş, geniş donanımlı öğrenciler olarak, sizlere sunmaya çalıştığımız eğitim ve gelişim olanakları ile meslek yaşamınıza hazırlamaktır. Sektörün gereksinimi olan personel kaynağı olarak yaşam ve iş kariyerinizin hedefleri gerçekleşecektir.